Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
brozyk

Risotto - z czym ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie robiłem ryżu, wiec planuje na przyszły tydzień pokombinować. Mam w domu seler a reszte wiadomo - dokupi sie. Pytanie tylko jaki dobry znaleźć przepis, żeby połączyć risotto z selerem? Tak wiem, moje widzi mi się, chyba że ktoś przekona mnie do swojego tajnego sprawdzonego przepisu to się przełamie i bez selera na dobry początek. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
;-) Nie lubie ryzu pod zadna postacia.
Chyba ci co gustuja w ryzu cos Ci podpowiedza. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ryż zazwyczaj jadam na słodko z cynamonem, jabłkami prażonymi i z niewielką ilością cukru brązowego. Czasem zdarza mi się zjeść ryż z kurczakiem w sosie curry.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Też zbytnio ryżu nigdy nie lubiłam, ale w rodzinie mam osoby które takowy uwielbiają niestety. Więc czasem jestem zmuszona zrobić takie risotto czy ryż z kawałkami kurczaka właśnie. Jako, że gotuje głównie pod dzieciaki to korzystam często z takich typowych przepisów dla dzieci. Więc jeżeli brakuje tobie pomysłów to polecam poszukać przy pomocy przeglądarki strony przepisy.ancymonki, z tego co pamiętam właśnie w przypadku takich dań korzystałam z tamtych przepisów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
No dzięki, spróbuje na początek zrobić coś z przepisów ancymonki. Nie mam jeszcze telewizora, moze akurat rozgladne sie tez za programami telewizyjnymi.
Muszę w końcu poćwiczyć, bo ostatnio to co jem mi się już przejadło po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Już nie raz robiłam risotto i najbardziej mi chyba smakuje z dynią. Jeszcze z borowikami nie jest najgorsze.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Kika ryżowe kotlety wegańskie z mięsem sojowym, żółtym serem i kukurydzą <3 Co do risotto to tak jadam ryż jedynie z sosem a la bitki.

Idealnie nieidealna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ponieważ nie chce mi się przepisywać jak ja przyghotowuję rozotto, postanowiłam wkleić link
który ukaże nam przygotowanie rizotta,ja robię dokładnie takie samo:

http://www.codogara.pl/3478/risotto-z-kurczakiem-i-pieczarkami/
[img]http://img.interia.pl/kobieta/nimg/r/w/Kolorowe_risotto_Kolorowe_3257358.jpg[/img]

[b]Im dłużej coś w sobie tłumisz, z tym większą siłą to kiedyś wybuchnie.[/b]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
:) Choc ryz mnie doslownie ,,gryzie,, ale takiego to bym sprobowala , bo zacheca
,,oczami,, do jedzenia. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
To prawda,bo czasami to co widać na obrazku,jest bardzo smaczne w rzeczywistości, ja zresztą ryż uwielbiam ze wszystkim, ale z cynamonem już nie bardzo.

[b]Im dłużej coś w sobie tłumisz, z tym większą siłą to kiedyś wybuchnie.[/b]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio robiłam a la risotto ze szpinakiem i sosem serowym <mniam> :oops:

Idealnie nieidealna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...