Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Anja

Liczi

Rekomendowane odpowiedzi

Chińska śliwka czyli inaczej liczi to owoce, które w naszym kraju są coraz bardziej popularne. Po usunięciu skórki i pestki można je jeść na surowo, robić z nich kompoty, soki czy inne przetwory. Są jednak bardzo nietrwałe, najlepiej zjeść je w przeciągu dwóch dni od zakupu.


Znacie ten owoc?
W jakiej postaci smakuje Wam najbardziej?
Może macie jakiś przepis na dowolną potrawę w której jest wykorzystywany?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ja bardzo lubię liczi, w sezonie można je spotkać w większości supermarketów, nawet nie trzeba specjalnie na targach szukać.
Bardzo lubię same, ale również w sokach (kupuję gotowe, nie robię sama). Zdarzyło mi się też zjeść lody o smaku liczi i też mi smakują.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...