Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Beata

Leczo

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zna ktoś z Was jakiś prosty przepis na leczo? Napiszcie, proszę.. :-) Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
[quote="Nesca"]Czy zna ktoś z Was jakiś prosty przepis na leczo? Napiszcie, proszę.. :-) [/quote] oj (:
Ja niby znam, ale pewnie w necie znajdziesz lepszy (:

Moja mama, kroi cukinię i najpierw podgotowuję ją we wodzie.
W osobnym garnczku dusi paprykę z pomidorami, dodaje parówki lub kiełbasę.
Później wrzuca cukinię BEZ WODY do tego garnka, gotuje wszystko razem do miękkości.
I wiadomo: koncentrat pomidorowy potrzebny oraz przyprawy (:

Proporcji Ci nie podam... bo jak to się mówi 'na oko'...
Czyli według uznania i tego ile chcesz owego lecza uzyskać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
A ja nie dodaje cukinii jak mama młodej, ale mam ochotę spróbować, moja koleżanka tak robi i też mówi że super.
Natomiast dodaje cebulę i pieczarki.

http://princeofdeath666.wrzuta.pl/film/eLapfXfbhe/vnv_nation_-_illusion

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
U mnie leczo to robi się tak, że na początku podsmażam cebulkę dodaję do tego paprykę, pieczarki, następnie jakąś wędlinę [ale nie zawsze dodaję], cukinię albo kabaczka [wcześniej należy to posolić a potem odcedzić z tej wody] potem pomidorki świeże albo koncentrat pomidorowy. I przyprawiam. ; )
A z czym podajecie leczo? A może samo jecie?

[color=red][b]wehikuł czasu to byłby cud[/b][/color]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Kocham leczo, uwielbiam!
Dodaje kiełbasę, sos pomidorowy i dużo papryki, ostre, odrobinę słodkie po prostu cudowne!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Do leczo możesz dodać dosłownie WSZYSTKO ..
Najprostszy przepis to kroisz wszystko w kosteczkę i do jednego gara .. Oczywiście kiełbasę itd smażysz osobno na patelni później ją dodajesz .. Wszystko razem ładnie się robi i puszcza soki . Mniam :)

[b].: Nie ważne co robisz . Ważne jak to robisz :.[/b]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
[quote="młoda"](...) kroi cukinię i najpierw podgotowuję ją we wodzie.
W osobnym garnczku dusi paprykę z pomidorami, dodaje parówki lub kiełbasę.
Później wrzuca cukinię BEZ WODY do tego garnka, gotuje wszystko razem do miękkości.
I wiadomo: koncentrat pomidorowy potrzebny oraz przyprawy (: (...)[/quote]
Modyfikując ten 'przepis', moja wersja jest taka:
1) bez cukinii;
2) bez pomidorów;
3) zdecydowanie parówki (nie kiełbasa);
4) pieczarki!
5) czasem jak dobry humor to i kukurydza się znajdzie;
6) koncentrat pomidorowy do zbędnego minimum;
[quote="rebellious angel"]A z czym podajecie leczo? A może samo jecie?[/quote]Ryż.

Trza będzie sobie w tygodniu zrobić, bo dawno nie jadłem.

"[i]Why do you have to be like others?[/i]" ( www.youtube.com/watch?v=Ect56804xfA )

Szukasz graczy do grania w MultiPlayer? Zajrzyj tu: [color=#008000]http://scypion.pl/viewtopic.php?f=58&t=14655[/color] !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ja robię zawsze bez cukinii i zjadam z chlebem. Kiełbaska, papryka, pomidory, odrobina przecieru pomidorowego, przyprawy do smaku. Szybko i smacznie;)
A prawda jest taka, że do lecza można wrzucić wszystko według uznania.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
:) A tu akuratnie sie wszystko zgadza.
Czesto nawet mowi sie , ze potrawa jaka jest LECZO to taki kociolek z resztkami.
No nie wiem czy to jest wlasnie tak, ale jedno jest pewne , ze zawsze sie udaje i prawie kazdemu
smakoszowi podpasuje.
Nawet tekiemu komus ,co nie je miesa jak np Ja. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Nie wyobrażam sobie Leczo bez cukini. Wtedy to tak na prawdę po prostu w większości duszona papryka z pomidorami :P

Idealnie nieidealna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Coolka, może i tak, ale ja zawsze tak jadłam i mi smakuje. Następnym razem zrobię z cukinią chyba...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ja daję lekko podwędzaną kiełbasę, którą wcześniej duszę z cebulą. A co do składu - cukini nie daję, za to chętnie wrzucam kabaczka :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
[quote="Anja"]Coolka, może i tak, ale ja zawsze tak jadłam i mi smakuje. Następnym razem zrobię z cukinią chyba...[/quote] Nie no różnie można robić. Dla mnie po prostu jeśli już pada nazwa leczo to od razu dla mnie to z cukinią :P

[quote="adamiakmatinka"]A jakie mięso dodajecie.[/quote] Ja robię bezmięsne i dla mnie jest syte. Moja babcia dawała kiełbasę ale już nie pamiętam jaką , myślę że każda będzie ok.

Idealnie nieidealna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
:) Dziewczyny , cokolwiek dodacie to ja i tak zjem .
Pod jednym tylko warunkiem ,leczo MUSI byc bez MIESA. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...