Skocz do zawartości
Zapraszamy wszystkich do udzielania się na forum. ×

Rekomendowane odpowiedzi

[quote="Hadassa"]Ale wtedy farsz spokojnie mozesz dać tez do zamrażalnika i wykorzstać go następnym razem ;)[/quote]
Wiem.Tyle ze prawda jest taka, ze taki farsz po rozmrozeniu jest nijaki.Raz ze wodnisty a dwa smak juz tez traci.To juz nie to co zamrozony 'jako pierog'.Wiec ja osobiscie wole albo wykorzystac na dzien drugi np do krokietow.Lub zrobic nowy... bo wiem ze bd smaczniejsze.
Nie lubie takiego zamrazanego i szczerze nie polecam by go zamrazac.:)

~ Słodkie życie...słono kosztuje~

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
zamrażałam i było ok :)
więc może tez zalezy jaki farsz ;)

...bo w oczach tkwi siła duszy...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
:) O , widze dziewczyny , ze cd moich ukochanych pierogow.
Tym razem cos z farszem ?
Nie zamrazalam nigdy resztek farszu wiec nie bardzo wiem co i jak.
Ale skoro w ugotowanych pierogach jest przeciez farsz zamrozony uprzednio a po ugotowaniu pierogow smak farszu jest super ,to w czym jest problem? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Juz Ci spiesze Kika z tlumaczeniem.:)
Otoz taki farsz zamrozony w pierogach(np ruskich) nie trzeba zaklejac.A tu siła rzeczy po rozmrozeniu staje sie ciapato~lejacy...I jest problem z tym...bo sie rozlewa i ciezko pozadnie je 'zapakowac' i skleic.d
Zaraz pewnie ktos powie, ze mozna odlac nadmiar 'wody'.Tak mozna, ale od reki z tym zabiegiem odlewa sie tez wiekszosc smaku (bo z nia odplywa cala domieszka przypraw).I wychodzi na to, ze pierogi sa naprawde duzo gorsze.
Stad ja nie polecam...i nie tylko ja...Wiele osob odradza.Ale zawsze mozesz sprobowac i sama zobaczysz czy Ci pasuje :) Bo nie ma nic lepszego jak przetestowac i wyrobic sb wlasne zdanie.Boż moze akurat taki farsz bd Ci odpowiadal ;>

~ Słodkie życie...słono kosztuje~

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
:) Cos ostatnio chodza za mna pierogi z nadzieniem z kiszonej kapusty.
Macie jakis przepis na smakowity farsz ?
Moze bedzie lepszy od mojego dotychczasowego, chetnie bym sprobowala. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Niestety nie pomogę :)
jak dla mnie tylko ruskie ;)

...bo w oczach tkwi siła duszy...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Moje ulubione pierogi to pierogi tradycyjne, wigilijne, popijane barszczykiem. pierogi z kapusta i grzybami mmm pycha! Jeszcze kilka miesięcy i zabieram się za ich lepienie :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
:) O widze , ze przybyla nam ,,fanka,, pierogow.
Skoda tylko, ze pierogi pochlaniaja tak duzo czasu.
Ale jakie sa pychowate, to wiedza tylko Ci ktorzy za nimi przepadaja i palaszuja. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ruskie też są na słodko i z owocami :)

Nie lubię pierogów bo ciasto w pierogach, kojarzy mi się z podeszwą. ;/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Lubię bardzo pierogi i często je robię W zależności od pory roku,okoliczności mają różne nadzienia .Latem z owocami,na święta z kapustą i grzybami,często z serem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dziś nawet miałam na obiad..
Niestety mój syn póki co nimi pluje :lol: :lol: :lol:

...bo w oczach tkwi siła duszy...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Lubię bardzo pierogi na słodko i często je sama robię Są z jagodami ,serem i rodzynkami, malinami Raz w roku na święta robię z kapustą i grzybami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo rzadko jadam pierogi  , bo sa praco i czasochlonne . Tych kupowanych gotowcow po prostu bym nie zjadla.😀

  • Dziękuje 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niektóre są smaczne, ale ja z kupnych to najczęściej używam tortellini arrighi, nawet do sałatek. Tylko na święta robię sama uszka z grzybami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Do pierogów tortellini? To już nie są pierogi, tylko tortellini w kształcie pierogów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez mazi88
      Czy Waszym zdaniem picie herbaty wpływa dobrze na organizm? Czytałem o takich np oczyszczających organizm.
    • Przez alusiek
      Jak wiemy zazwyczaj wiecej gotują kobiety ale jak wy uważacie czy mężczyzni są lepszymi kucharzami???
      i jeżeli tak to prosze uargumentować swoje zdanie

      a teraz następne pytanie do żęskiej części.
      Czy chciałybyście aby Wasz Partner gotował i zajmował się kuchnią?

      a może się zajmuje :) więc prosze o pochwalenie sie ich wyrobami.
    • Przez kissmyass
      Tost (grzanka) — kromka bułki lub chleba, najczęściej tzw. „tostowego” pieczona w opiekaczu (tosterze) lub w piekarniku. Tost należy do typowego angielskiego śniadania.
      Lubicie tosty?

      Jakie najbardziej?

      Co wkładacie do środka i jakich sosów używacie?

      Wolicie na słono czy na słodko?

      Używacie zwykłego chleba czy specjalnego tostowego?
    • Przez kissmyass
      Macie ulubioną przyprawę/ przyprawy ? Jak tak to jakie stosujecie często w kuchni?
    • Przez hogan
      Zupa z mego własnego przepisu.
      Jak ktoś nie lubi gotowanych kiszonych ogórków a chciałby spróbować jak smakuje zupa ogórkowa, to polecam mój przepis.
      Gotujemy normalną zupę warzywną na mięsie z kurczaka, w tym że w warzywach musi przeważać brokuł, plus surowe pieczarki,
      kawałek korzenia chrzanu, i sporo koperku. Smak może zadziwić, zwłaszcza te osoby, które jadły zupę ogórkową, bo ta jest bez ogórków
      a ma identyczny smak. 🙂
×
×
  • Dodaj nową pozycję...