Kryminały i thrillery godne polecenia
Re: Kryminały i thrillery godne polecenia
Anja, to spodobałby Ci się ten "Szwed, który zniknął" Karjela. Nie czekałam na opinie, zakupiłam i jeśli lubisz brak przewidywalności to stanowczo byś się nie rozczarowała. Jestem dopiero w połowie a już zdążyłam się przekonać o tym, że w tej książce NIC nie da się przewidzieć. Od samego początku coś się dzieję i od samego początku nie byłam w stanie przewidzieć co czeka mnie przy następnym stronach.
Merla- tak jeszcze o tym myślałem. Może to jest kwestia zakończenia? Bo to było takie mocne na koniec i wywoływało wrażenie. Na sam koniec czytający się po prostu tak stresuje/denerwuje "Co to będzie".
Do tego jeszcze dochodzi ten jego wątek kryminalno-miłosny, którego w Polsce byśmy nie zobaczyli.

Wątek "kryminalno-miłosny" czyli pewnie masz na myśli romans z Billem :D To też było mocne...
Merla, dzięki;) jak będę miała okazję - na pewno przeczytam:)
Od siebie polecam jeszcze Sprzedawcę broni Hugh Lauriego. Genialna powieść szpiegowska + świetny humor.
Od siebie polecam jeszcze Sprzedawcę broni Hugh Lauriego. Genialna powieść szpiegowska + świetny humor.
Ja moge polecić skandynawską pisarkę Camilla Läckberg
napisała całą serię opisującą rozwiązania różnych morerstw
Mimo iż można czytać je nie po kolei
radzę tego nei robić...
Gdyż głowni bohaterowie w całej serii są Ci sami, i przy najmniej mamy okazję poznać dokąłdnie ich historię
napisała całą serię opisującą rozwiązania różnych morerstw

Mimo iż można czytać je nie po kolei

Gdyż głowni bohaterowie w całej serii są Ci sami, i przy najmniej mamy okazję poznać dokąłdnie ich historię
...bo w oczach tkwi siła duszy...

ksiazki.
Ja nie przepadam ani za wszelkiej masci kryminalkami ani
podobnymi thrillerami.
Ale jesli ktos te gatunki lubi i sie nimi pasjonuje to czemu nie.

Chyba przeczytam coś z waszych propozycji 

henning mankell - seria vallander - o szweckim detektywie, mocno klimatyczne
- dobrodziejka
- Użytkownik
Lubię kryminały,ale wyłącznie polskich autorów,sama nawet nie wiem dlaczego? Lubię Joannę Chmielewską - pisała kryminały z humorem, podobnie piszą: Olga Rudnicka,Monika Szwaja i wielu innych,co do samej Joanny Chmielewskiej ,którą uważa się za najważniejszą polską pisarkę zajmującą się kryminałami i powieściami sensacyjnymi, napisała Ona kilkadziesiąt książek, a w 2006 roku uhonorowano Ja Nagrodą Wielkiego Kalibru.
Im dłużej coś w sobie tłumisz, z tym większą siłą to kiedyś wybuchnie.
- PapieroweLove
- Użytkownik
Zimny dzień w raju - bardzo lubię wracać do tej książki...
Camille Lacberg, chyba nie przekreciłam, bardzo fajnie pisze.
Cała seria jej super jest
Cała seria jej super jest
- dobrodziejka
- Użytkownik
Ja trzymam się polskich autorów - trzeba popierać rodzimą "literaturę"
"Całe zdanie nieboszczyka" Joanny Chmielewskiej wprowadzi Was w super nastrój.Polecam.

Im dłużej coś w sobie tłumisz, z tym większą siłą to kiedyś wybuchnie.
Zdecydowanie godna polecenia jest książka Alex Marwood "Dziewczyny, które zabiły Chloe". Ja właśnie zaczęłam i mogę powiedzieć, że wciąga. Krótki opis znajdziecie tu:
http://www.czytamwszedzie.pl/dziewczyny ... x-marwood/
Ogólnie w kategorii kryminał mają kilka fajnych propozycji, które mam zamiar przeczytać.
http://www.czytamwszedzie.pl/dziewczyny ... x-marwood/
Ogólnie w kategorii kryminał mają kilka fajnych propozycji, które mam zamiar przeczytać.
Jo Nesbo i Simon Beckett,
Wszystkie Charlotte Link.
Przyznam, że nie potrafię przebrnąć przez Człowieka Nietoperza. Z rzadka mam problem, żeby książkę czytać dłużej niż tydzień, a tutaj chyba idzie mi już w drugi miesiąc..Hadassa pisze: Jo Nesbo
Od siebie gorąco polecam Cobena, choć starsze książki mam wrażenie były bardziej przemyślane.
Thrillery to zdecydowanie Stephen King - Misery najlepsza